couscous salade tomaat paprika
Recepten, Salades & Dressings, Wereldse Gerechten

Zomerse Couscous salade met kerrie en ras el hanout

Het zomerse week blijft aan en zodra de zon schijnt denk ik aan salades! Ik kreeg zin in een couscous salade en heb eigenlijk gewoon maar wat bij elkaar gedaan. De kerrie en ras el hanout geeft het warme smaken en de munt maakt het weer verrassend fris. Deze salade was een succes, dus daarom deel ik hem ook graag met jullie!

Couscous is een heel makkelijk product wat gemaakt wordt van grof gemalen gries van durumtarwe. Er wordt eerst een deeg van gemaakt en vervolgens in een draaitrommel gestopt. Zo worden het allemaal hele kleine balletjes die net zoals pasta gedroogd worden. Het fijne van couscous is dat je er allerlei smaken aan kan toevoegen, dat is leuk experimenteren!

Ingrediënten voor 3-4 personen
250 gram couscous
1 tl boter
1 tl kerrie
1 tl ras el hanout (Verkrijgbaar bij vele supermarkten. Vierkante blikjes van Jonnie Boer.)
1 tomaat
1 rode paprika
1 teentje knoflook
Blaadjes van 2 takjes munt
Zout en peper

Aan de slag
Breng 250 ml water aan de kook met een scheutje olijfolie en zout. Als het kookt draai je het gas uit en voeg je 250 gram couscous toe. Dit laat je even staan, zodat de couscous gaar wordt in een paar minuutjes. Vervolgens draai je het gas weer aan, voeg je 1 theelepel roomboter toe, en roer je met een vork de couscous in 1 minuutje los. Haal de couscous van het vuur en zet het vervolgens even aan de kant, zodat je het straks weer kan gebruiken.

Snij de rode paprika en tomaat klein. Pers de knoflook met een knoflookpers fijn. (Of snij de knoflook klein). Zet een pan op het vuur met wat olie en fruit de paprika en de tomaat aan. Voeg op het laatste de knoflook toe.

Pak de pan met couscous er weer bij. Voeg daar de paprika, tomaat en knoflook mix bij. Voeg daar ook de ral el hanout en kerrie ook aan toe. Als laatste snij je de blaadjes van de munt fijn en voeg je die ook toe aan de couscous. Goed mixen, op smaak brengen met zout en peper en je kan aan tafel!

Couscous salade zomer ral el hanout kerrie

Vorig blogbericht Volgend blogbericht

Andere blogberichten