kokenmetroos-tropische-salade-munt-komkommer-ananas-peper
Recepten, Salades & Dressings

Tropische salade met ananas, komkommer, munt en een beetje pit!

Iedereen heeft de zomer in zijn bol! Rokjesdag en barbecuen, maar geef mij maar een lekkere frisse salade. Deze salade is trouwens ook heerlijk bij een barbecue. Het warme weer komt er volgende week weer aan, dus een goed moment om jullie het recept te geven.

Deze salade heb ik geïnspireerd op een recept van Rachel Khoo. Ik heb het voorrecht gehad om haar te mogen ontmoeten tijdens MasterChef 2015. Wat een leuke vrouw! Haar nieuwe kookboek is uit, Rachel Khoo’s Kookschrift. Voor wie een kookboeken-verslaving heeft, net zoals ik, zeker een aanrader. Zoals ik al zei; ik heb haar recept als inspiratie gebruikt en er mijn eigen draai aan gegeven. Wat deze salade bijzonder maakt is de combinatie van de zoete ananas, het frisse van de komkommer en het pittige van de peper. De munt en de limoen maakt alles af!

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
een verse ananas
een hele komkommer
een rode peper, zaadjes verwijderd
een rode ui, gesnipperd
Handje muntblaadjes
50 ml olijfolie
eetlepel honing
rasp en sap van een halve limoen

Materialen
Blender

Aan de slag
Halveer de rode ui en snij de ui in ringen. Ik vind de smaak van ui in een salade vaak overheersend en lang na het eten proef je de ui nog. Daarom leg ik de ringen in een bakje met lauw water. Laat de ui hier ongeveer 15 minuten in liggen en dep hem daarna droog met keukenpapier.

Ga verder met het halveren van de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snij de halve komkommers nog een keer door en snij de komkommer in stukjes. Maak de ananas schoon, verwijder het hart van de ananas en snij ook de ananas in stukjes. Vervolgens halveer je de rode peper en verwijder je de zaadjes uit de peper. Snij ook de peper klein. Al het snijwerk is nu gedaan!

In de blender stop je de muntblaadjes, de olie en de eetlepel honing. Zet de blender aan en laat de blender ongeveer 8 minuten draaien. Dit klinkt gek, maar zo worden de blaadjes goed vermalen en blijft je dressing groen door de lichte verhitting van de draaiende messen. (Ik weet er het fijne niet van, maar heb het geleerd en het werkt.)

Het is tijd om de salade op de maken. Mix de komkommer, ananas en ui met elkaar. Sprenkel de rode peper over de salade. Rasp de limoen boven de salade en knijp het sap van de limoen boven de salade uit. Voeg tijdens het serveren de dressings toe aan de salade.

Eet lekker en geniet van de zon!

kokenmetroos tropische-salade-ananas-munt-komkommer

 

Vorig blogbericht Volgend blogbericht

Andere blogberichten