italiaanse hamburger-mozzarella
Hoofdgerechten Vlees, Recepten, Wereldse Gerechten

Italiaanse hamburger met mozzarella vulling

Mijn vriend, of moet ik zeggen: verloofde, is dol op hamburgers. Ik maak ze dan ook graag voor hem, maar hij verrast mij er ook wel eens mee! Toen ik een bolletje mozzarella in de koelkast zag dacht ik: zou ik de hamburgers ook kunnen vullen? Lijkt me heerlijk als er een zachte, smeuïge mozzarella kern in de hamburger zit. Ik ben aan de slag gegaan en ik was wel even bang dat de mozzarella zou smelten tijdens het bakken. Gelukkig gebeurde dat niet, zolang je er maar voor zorgt dat het gehakt goed om de mozzarella zit. Het resultaat? Een heerlijke Italiaanse hamburger met een verrassing aan de binnenkant!

Ingrediënten voor 2-3 hamburgers
rundergehakt, 250 gram
een halve bol mozzarella
een halve rode ui, fijngesneden
2 theelepels basilicum
2 theelepels oregano
2 takjes tijm
2 theelepels paprikapoeder
2 teentjes knoflook
50 gram paneermeel
1 ei
zout en peper

Aan de slag
Snij de rode ui fijn. Mix het gehakt met de ei, ui, kruiden, geperste knoflook en de paneermeel. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Snij de mozzarella in kleine blokjes. Zo kan je het makkelijker in het gehakt stoppen.

Pak een handje gehakt en vorm er een kuiltje in. Leg in de kuiltje ongeveer een theelepel mozzarella. Pak met je andere hand wat gehakt en leg dat over de mozzarella heen. Maak nu eerst een gehakt bal en druk daarna de gehaktbal plat. Kijk goed of er geen mozzarella naar buiten komt. Gebeurt dit wel? Dan stop je daar wat gehakt op. Ik heb de hamburgers tot gebruik in de koelkast bewaard. Zo worden ze wat steviger en behouden zij hun vorm tijdens het bakken.

Bak de hamburger vervolgens gaar in de olijfolie. Tip: voeg op het laatst een beetje roomboter toe voor extra lekkere hamburgers.

italiaanse hamburger mozzarella

Vorig blogbericht Volgend blogbericht

Andere blogberichten