cupcake topping ferrero rocher
Bakken & Desserts, Recepten

Cupcakes met een Ferrero Rocher verrassing!

Een feestelijk recept voor een feestelijke dag! Vandaag ben ik jarig, daarom deel ik dit feestelijke recept met jullie. Vorige week ook mijn vriend jarig. Ik ben dol op bakken en ik vind het vooral heel leuk om aan een baksel een persoonlijk tintje te geven. De guilty pleasure van mijn vriend zijn toch wel de chocolaatjes van Ferrero Rocher, dus er zat voor mij niets anders op dan ‘iets’ te bakken met dit luxe chocolaatje. Het was zo’n succes dat ik dit recept met jullie moet delen!

Benodigdheden
keukenmachine, handmixer of garde
muffinvorm
12 papieren cupcake vormpjes
optioneel: 1 spuitzak

Ingrediënten voor 12 cupcakes
Voor het beslag:
130 gram bloem
200 gram suiker
1 zakje bakpoeder
60 gram cacaopoeder
een  snufje zout
1 ei
150 ml zonnebloemolie
150 ml karnemelk
1 doosje Ferrero Rocher (Bevroren! Stop ze na het kopen gelijk in de vriezer)

Voor de chocolade topping:
100 gram boter
125 gram poedersuiker
60 gram roomkaas naturel
100 gram nutella
2 eetlepels cacaopoeder
een reep pure chocolade van 100 gram
een snufje zout

Aan de slag!
Allereerst mag je de oven voorwarmen op 175 graden en in de muffinvorm papieren cupcake vormpjes leggen. We beginnen met het maken van het beslag. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar, dus de: bloem, bakpoeder, suiker, cacaopoeder en een beetje zout. Voeg daar de karnemelk, de olie en het ei bij. Nu is het een kwestie van goed roeren. Ik heb een keukenmachine gebruikt, maar als je die niet hebt kan je ook een handmixer of een garde gebruiken. Mix het beslag net zolang totdat je een egaal beslag hebt.

Doe 1 eetlepel beslag in elk vormpje van de muffin. Nu druk je in elke vorm 1 Ferrero cupcake chocoladeRocher, totdat alle 12 de vormen zo’n heerlijk chocolaatje hebben! Verdeel de rest van het beslag over de vormen en doe de cupcakes in de oven. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven, maar controleer of ze gaar zijn door aan de zijkant voorzichtig een sateprikker te stoppen. Als hij er schoon uit komt dan is de cupcake gaar.

We gaan nu de topping maken. Dankzij de Nutella past deze topping perfect bij de cupcake. Smelt de reep chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is laat je deze afkoelen. Klop ondertussen de boter met de poedersuiker romig. Dit gaat het beste met een keukenmachine of de handmixer. Als het romig is voeg je daar de roomkaas, Nutella en de cacaopoeder aan toe. Maak het af met een snufje zout en de gesmolten chocolade en klop alles goed door elkaar. Doe de topping in een spuitzak en laat het 15 minuten afkoelen en een beetje opstijven in de koelkast. (Als je geen spuitzak hebt, kan je het ook gewoon rustiek op de cupcake smeren met een paletmes/mes.)

De cupcakes zijn gaar en de topping ligt in de koelkast. Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld kan je de topping op de cupcakes spuiten. Ik heb een gekarteld randje op de spuitzak gezet, maar hier kan je natuurlijk je eigen draai aan geven! Er zitten 12 Ferrero Rochers in een een bakje en dit recept is voor 12 cupcakes. Gebruik de overige 4 chocolaatjes als decoratie op een cupcake!

Veel succes en eet lekker!


cupcake ferrero rochercupcake nutella

 

Vorig blogbericht

Andere blogberichten