mascarpone creme witte chocolade
Bakken & Desserts, Recepten

Tiramisu met framboos en paprika

Het is weekend en bijna koningsavond/koningsdag!! Ik ben gek op koningsdag en dus tijd voor en cadeautje voor jullie! Ik ga jullie mijn geheime recept geven voor de beste tiramisu die er is! Misschien hebben jullie mij dit gerecht al zien maken bij MasterChef. Ik heb het recept iets aangepast, zodat hij nog beter is geworden. Het bijzondere is de smaak van framboos en paprika bij elkaar. Klinkt ingewikkeld en gek, maar geloof mij: het is een succes! Hopelijk gaan jullie deze tiramisu massaal uitproberen! Ik heb het recept gebaseerd op twee glazen, maar je kan het recept makkelijk verdubbelen en het in een schaal serveren voor 4 of 6 personen.

Ingrediënten voor 2 glazen
ongeveer 15 lange vingers
een half doosje aardbeien
125 gr frambozen (ik heb diepvries frambozen gebruikt, maar verse kan uiteraard ook!)
1 rode paprika
4 eetlepels suiker
50 gram witte chocolade + een beetje extra om te raspen
2 eierdooiers
100 ml slagroom
100 gram mascarpone (ongeveer de helft van het pakje)

Aan de slag
Haal ruim van tevoren de frambozen uit de diepvries als je bevroren frambozen gebruikt en verwarm je oven op 200 graden.
Was de aardbeien en halveer ze.

We maken eerst de frambozen-paprika coulis, want daar laat je de lange vingers in weken. Start met de paprika. Wrijf de paprika in met olijfolie, leg hem in een ovenschaal en zet hem in de oven. Na ongeveer 15 minuten zie je dat het velletje donker wordt. Dat is goed! Als je hem nu uit de oven haalt en hem laat afkoelen, dan kan je het velletje er heel makkelijk af trekken en de zaadjes weggooien. Stop de frambozen, de gepelde paprika, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water in een kom en ga er met een staafmixer doorheen. Als je geen staafmixer hebt, kan je alles ook in de blender doen. Mix goed tot je een glad mengel hebt. Leg de lange vingers in een schaal en doe daar de coulis van paprika en framboos overheen. Dit kan je zo even laten staan.

We gaan nu verder met de mascarpone crème. Klop twee eidooiers met twee eetlepels suiker op totdat het romig, witter en er stevig uitziet. Ik gebruik een handmixer voor dit klusje. Klop in een andere kom de slagroom dik met 1 eetlepel suiker. Voeg daarna de opgeklopte eierdooiers en de slagroom bij elkaar en meng het rustig. Vervolgens kan je de mascarpone er ook doorheen roeren. Het lijkt eerst klonterig, maar als je goed roert dan komt het goed. Nu mijn geheim voor de beste mascarpone crème: smelt de 50 gram witte chocolade in de magnetron totdat het helemaal gesmolten is. Pas wel op, het mag niet verbranden! Zet het 20 seconden in de magnetron, roer het door en doe het nogmaals kort in de magnetron totdat het gesmolten is. Als je geen magnetron hebt kan je de chocolade au bain-marie smelten in een kom die je in een pan hangt. In de pan doe je een laagje water wat je langzaam aan de kook brengt. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de mascarpone mix. Klaar is de lekkerste mascarpone crème!

Het is tijd om de tiramisu op te bouwen. Zoals ik in het begin zei: ik heb bouw deze tiramisu op in twee glazen, maar je kan het recept ook verdubbelen en het in een schaal opdienen. Begin met een laagje mascarpone crème. Leg daar de lange vinger op en vervolgens plaat je de gehalveerde aardbeien aan de rand, zodat je de binnenkant van de aardbei tegen het glas aan legt. Nu volgt weer een laag mascarpone creme over de aardbeien en lange vingers. Daarna nog 1 laag lange vingers en mascarpone crème en je bent bijna klaar! Maak het af met een aardbei op de top, een stukje lange vinger voor decoratie een rasp van witte chocolade.

Eet lekker!

beste tiramisu recept

Vorig blogbericht Volgend blogbericht

Andere blogberichten