gevulde portobello ricotta kerrie
Hoofdgerechten Vegetarisch, Recepten

Gevulde portobello’s met jalapeno peper

Zelf ben ik dol op champignons, paddenstoelen en portobello’s. Wat ik alleen vervelend vind is dat portobello’s meestal met geitenkaas gevuld worden. Als ik iets niet lekker vind dan is het toch wel geitenkaas.. Voor mij een reden om een andere, verrassende vulling voor de portobello te verzinnen! Deze vulling is romig, maar ook pittig!

IngrediĆ«nten voor 2 gevulde portobello’s
2 portobello’s
200 gr spinazie
halve jalapeno peper
1 teentje geperste knoflook
kerrie naar smaak
halve bol mozzarella
1 eetlepel ricotta
zout

Aan de slag
Verwarm de oven op 200 graden. Maak de portobello’s met een borstel of papieren doekje schoon. (Niet met water!) Als er nog een groter steeltje op zit dan kan je die wegsnijden.

Breng een pan met water aan de kook. Voeg er wat zout aan toe en als het water kookt blancheer je de spinaziebladeren kort in het water. Giet de spinazie af in een vergiet. Stop de bladeren even onder koude kraan en knijp daarna het vocht eruit. Snij daarna de spinazie in grove stukken.

Halveer de jalapeno peper en snij hem in kleine stukjes. Verwarm een eetlepel olie in een pan en bak de stukjes jalapeno peper met de geperste of kleingesneden knoflook kort aan.

Nu ga je de vulling afmaken. Pak een kom en stop daar de grof gesneden spinazie, de jalapeno/knoflook mix, de kerrie en de ricotta bij elkaar. Mix alles goed met een lepel en voeg zout naar eigen smaak toe.

Wrijf de portobello’s in met een beetje olie. Vul ze vervolgens met de mix en maak ze af door er wat plakjes/stukjes mozzarella op te leggen. Nu mogen de portobello’s ongeveer 10 minuutjes in de oven. Dit kan je het beste in een ingevette ovenschaal doen, want de portobello’s kunnen wat vocht verliezen.

Eet lekker!

gevulde portobello jalapeno ricotta knoflook

Vorig blogbericht Volgend blogbericht

Andere blogberichten